Si eu sunt unul din milioanele de oameni de pe planeta asta care a avut de-a face cu aceasta boala, care se dezvolta discret si in liniste, de multe ori fara nici cele mai mici simptome, dar care ignorata poate sa faca ravagii.
Tot ce am postat pe acest site sunt invataminte pe care le-am capatat nu doar din carti ci si din experienta mea practica in lupta impotriva candidozei.
Daca ai nefericirea sa te pricopsesti si tu cu aceasta boala, te sfatuisc sa nu o ignori si sa o tratezi de urgenta si cu maxima responsabilitate , daca nu vrei sa se cronicizeze si sa dea complicatii mult mai grave.
Celor care se confrunta in prezent cu candidoza le urez sa scape de ea cat mai curand,iar celorlati sa incerce sa previna pe cat posibil aparitia ei.
Va urez la toti multa sanatate si sa aveti grije de ea ca-i mai scumpa decat toate!
 

Scapa urgent de candidoza daca nu vrei sa scape ea de tine!

 

Cum poate fi depistata ?

Pentru a diagnostica o boala ,medicii se orienteaza de obicei dupa semne si simptome.
In cazul candidozei,simptomele fiind asa de multe si variate , este foarte dificil de dat un diagnostic numai dupa simptome, sau exista riscul sa se dea un diagnostic gresit. In cazul nostru orice intarziere in tratarea bolii poate avea consecinte foarte neplacute ,pentru ca boala evolueaza si se cronicizeaza rapid ,fiind apoi mult mai greu de tratat.
Mult mai util in diagnosticarea candidozei este sa se urmareasca semnele care pot sa apara pe limba, gura ,esofag,ochi, sau unghii.De obicei ,cand apare candidoza primele semne se pot vedea pe limba si sunt niste pete de culoare albicioasa.Chiar daca in acest mod nu se poate pune cu precizie un diagnostic,faptul ca esti suspect de candidoza poate fi un prim pas in stabilirea unui diagnostic corect.Pentru mai multa siguranta, medicul te va trimite sa faci o radiografie, sau la un laborator de analize unde sa faci o analiza la sange sau un exudat lingual si faringian. Dupa ce ai facut analizele se poate spune cu precizie mult mai mare daca se confirma sau nu diagnosticul de candidoza.
Chestionarul de evaluare
În cazul în care suspectaţi o infecţie cu Candida, folosiţi următorul chestionar de evaluare:
1. Vă simţiţi frecvent obosit şi/sau aveţi dureri muscurale?
2. Aveţi o sensibilitate sau alergie la anumite alimente?
3. Aveţi ciuperci la unghii, la picioare (Tinea pedis) sau exeme?
4. Aţi avut recidive de infecţii vaginale sau intestinale cu ciuperci?
5. Aţi luat antibiotice de spectru larg pentru o perioadă mai lungăde timp?
6. Vă miroase neplăcut gura, picioarele sau corpul?
7. Sunteţi în mod frecvent balonat, aveţi gaze, diaree sau constipaţie cronică?
8. Poftiţi sau consumaţi frecvent zahăr, pâine, paste sau alte produse preparate din făină albă?
9. Aţi folosit anticoncepţionale pentru mai mult de 6 luni?
10. Aveţi frecvent dureri de cap, migrene sau capacitate redusă de concentrare?
Dacă răspundeţi cu DA la 3 sau mai multe întrebări, există posibilitatea ca sa aveţi o infecţie cu Candida. Acest chestionar trebuie folosit ca o orientare generală, şi nu ca un diagnostic. Dar întrebările de mai sus vă pot ajuta să înţelegeţi că o infecţie cu Candida poate avea multiple cauze şi de asemenea simptome diferite.
Un test empiric simplu care te ajuta sa vezi chiar si la domiciliu ,daca ai sau nu candidoza
1. Primul lucru dimineaţa, înainte de a pune ceva în gură, umpleţi un pahar cu apă curată.
2. Adunaţi ceva salivă în gură şi scuipaţi-o în paharul cu apă.
3. Controlaţi apa după fiecare 15 minute în timpul primei ore.
4. Dacă aveţi o infecţie cu Candida, veţi vedea firişoare (ca nişte picioruşe) traversând în jos prin apă din saliva pare pluteşte la suprafaţa apei, sau „norişori“ de salivă care se scufundă spre fundul paharului, sau care par suspendaţi în apă.
5. Dacă nu se „dezvoltă“ nimic din toate acestea în apă, este destul de sigur că nu aveţi o infecţie cu Candida.
6. Oricum, multe persoane nu trec cu bine de acest test. Deseori aproape imediat după ce scuipă în paharul cu apă, sau doar la câteva minute după aceea, se formează „firişoare“ sau „norişori“ care stau suspendaţi în apă sau se scufundă încet spre fundul paharului.
Acestv test este doar unul orientativ . El nu trebuiein nici un caz sa excluda vizita la medic.
Diagnosticul limbii
. În medicina tradiţională metodele de diagnosticare a afecţiunilor sunt în mare parte diferite de specificului medicinii alopate.Medicii asiatici sunt de parere ca pot identifica bolile de care suferim doar aruncand o privire la limba noastra. Mai mult, spun ei, daca ne examinam in fata oglinzii, vom constata si noi ca aspectul limbii se modifica de la o zi la alta.. Forma, culoarea si aspectul limbii, corelate cu „harta” organismului nostru care se gaseste pe acest organ, le ofera medicilor suficiente informatii pentru a putea vedea ce probleme de sanatate avem. Diferenţele sunt date de principii ca circulaţie energetică, polaritate YIN-YANG, energii exogene patogene etc.. Concepţiile diagnostice se stabilesc şi după aspect, ţinută, glas, calitatea pulsului, palparea abdomenului şi spatelui etc. Spre exemplu:in medicina traditionala, examenul pulsului, probă de mare fineţe diagnostică, este complet diferit de cel a; medicului alopat, putând furniza la o analiză atentă, informaţii despre starea energetică a organelor, date de fiziologie.Diagnosticul limbii in medicina tradiţională chineză


Întrebarea cea mai utilizată de către oamenii simpli, despre acupunctură este: De ce doctorul se uită şi îmi controlează limba?

Limba şi pulsurile chinezeşti sunt două dintre cele mai importante intrumente de diagnoză în medicina tradiţională chineză. Ambele metode de diagnosticare sunt folosite în ideea de a stabili un diagnostic şi un tratament pentru starea pacientului. În general, harta limbii este mai uşor de învăţat şi mai puţin subiectivă decât diagnoza pulsurilor. Dezechilibrele unui om pot fi văzute prin intensitatea culorii şi natura (de rece, cald, etc.) a limbii şi, are mai puţine influenţe, pe termen scurt, cum ar fi nervozitatea, emoţiile, agitaţia. Limba mai este utilă şi ca instrument de măsurare pentru aprecierea şi stabilirea progresului unei boli sau a unui dezechilibru, pe un anumit organ.

Mai jos, vom detalia informaţii despre diagnosticul limbii şi semnificaţiile clinice ale examinării:Harta limbii şi corelaţia meridianelor:

Rădăcina limbii

Baza sau rădăcina limbii corespunde Rinichilor, Vezicii Urinare, Intestinului Gros şi Intestinului Subţire.

Mijlocul limbii

De-o parte şi de alta a mijlocului limbii corespund meridianele Ficatului şi a Vezicii Biliare. Unele teorii plasează Vezica Biliară pe partea stângă a limbii (în zona de mijloc stanga) şi Ficatul de partea dreaptă a limbii. (în zona de mijloc dreapta).

Mijlocul limbii corespunde meridianelor Stomacului şi Splinei.

Vârful limbii

Vârful limbii corespunde meridianelor Plămânilor şi Inimii.
KD = Rinichi / UB = Vezica Urinară

SI = Intestin Subţire / LI = Intestin Gros

LV = Liver / GB = Vezca Biliară

ST = Stomac / SP = Splină

LU = Plămân

HT = Heart
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one